Toch nieuwe gevangenen naar Beveren

Gelezen in De Redactie van 27 maart 2014

Er komen vanaf morgen dan toch gedetineerden bij in de gevangenis van Beveren. De vakbondsafgevaardigden van de nieuwe gevangenis hadden enkele dagen geleden nog laten weten dat ze niet wilden dat er nieuwe gedetineerden bij komen, maar nu lijken ze van mening veranderd.

Na overleg met de gevangenisdirectie zijn de vakbonden van het gevangenispersoneel overeengekomen dat er vanaf morgen weer gedetineerden kunnen bij komen. dat vertelt Gino hoppe van de socialistische vakbond. “Vrijdag komen zes gedetineerden over van de gevangenis van Ieper, vanaf volgende week vijf per week en daarna vijf per dag. De overeenkomst kan elk moment veranderd worden als de veiligheid niet gegarandeerd wordt.”

Enkele dagen geleden klaagde het personeel allerlei problemen in de gevangenis aan. “Sloten werken niet, camera’s vallen uit, er zijn problemen met de vereiste kledij”, klonk het bij Hoppe. “Het gaat om problemen die naar voren kwamen in de test en die opgelost moeten worden vooraleer er gedetineerden ondergebracht worden.” Maar die problemen zouden nu grotendeels verholpen zijn.

 

Reacties zijn gesloten.