Overzicht ACOD-pensioenbrochures en veelgestelde vragen

De meest recente pensioenhervorming zorgde – zoals bekend – voor heel wat verwarring. Het duurde een hele tijd voor het stof ging liggen en de meeste onduidelijkheden in de pensioenwetgeving – dankzij de inbreng van de vakbonden- uitgeklaard waren.

Net omwille van die onduidelijkheden was de ACOD was steeds erg voorzichtig haar communicatie rond de nieuwe pensioenwetgeving. We wilden onze leden immers duidelijk informeren en geen valse hoop geven in bepaalde gevallen. Ondertussen hebben we een correct zicht gekregen op de nieuwe pensioenwetgeving met al zijn nieuwigheden. We informeerden onze leden daarover. Hieronder zetten we alles nog eens op een rijtje.

Brochures

Zoals je merkte publiceerde de ACOD de voorbije maanden al enkele brochures hierrond. We lijsten deze graag nog eens op:

– Algemene ACOD-pensioenbrochure: allesomvattende brochure met informatie over de algemene pensioenwetgeving
– ACOD-brochure pensioenbonus: bevat informatie over de pensioenbonus
 ACOD-brochure overlevingspensioen: bevat informatie over het overlevingspensioen
– ACOD-brochure over loopbaanonderbreking en de afwezigheidsperioden: bevat informatie over onderbroken loopbanen en de gevolgen voor het pensioen
Veelgestelde vragen

Recent publiceerden we ook een lijst met veelgestelde vragen rond de pensioenwetgeving. Deze zullen we stapsgewijs uitbreiden. Je vindt de lijst hier.

Reacties zijn gesloten.